Blog

Piele naturală sau piele ecologică – cât de mult contează materialul când alegi o geantă?

geanta dama evostyle

Multe femei nu știu ce să aleagă dintre o geantă din piele ecologică și una din piele naturală. Fiecare opțiuni are anumite avantaje și dezavantaje, însă în majoritatea situațiilor, femeile aleg gențile din piele naturală pentru rezistență și durabilitate în timp, mai ales dacă plănuiesc să o poarte zi de zi. Dacă și tu te afli în fața unei astfel de decizii și ești mai confuză ca oricând, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor!

Calitate și rezistență în timp

Pielea naturală este recunoscută pentru rezistența sa și pentru aspectul care nu se deteriorează odată cu trecerea timpului. Și pielea ecologică poate fi rezistentă, dacă este una de calitate, lucrată atent, însă nu va fi niciodată la fel de durabilă în timp ca pielea naturală. De aici rezultă de multe ori și diferența de bani dintre cele două opțiuni – o geantă damă din piele naturală are un preț mai mare, însă te vei bucura de ea o perioadă mult mai mare de timp. De cealaltă parte, o geantă din piele ecologică poate fi mai ieftină, însă se va deteriora mai repede.

Impactul asupra mediului

Dacă ești genul de persoană care luptă pentru acțiuni de protejare a mediului înconjurător și a animalelor, cel mai probabil te vei orienta către pielea ecologică sau alte tipuri de materiale care nu implică sacrificarea animalelor în procesul de fabricare. De cele mai multe ori, pielea naturală pentru realizarea genților provine de la bovine.

Aspect și textură

Nu vei găsi două genți din piele naturală identice, chiar dacă vorbim de același model, iar în acest lucru stă și farmecul lor. Pielea naturală are un aspect autentic și o textură unică, în timp ce pielea ecologică doar încearcă să imite aceste caracteristici. Ține minte acest lucru în momentul în care ai de ales între aceste două tipuri de materiale pentru genți.

Întreținere

Când vine vorba de întreținerea genții, pielea ecologică nu are nevoie de atât de multă atenție. În schimb, gențile din piele naturală necesită o anumită grijă pentru a-și păstra aspectul cât mai mult timp. Vei avea nevoie de produse speciale pentru curățarea și tratarea pielii – nu îți face griji, nu va trebui să o cureți în fiecare zi. Este un efort minim pe care trebuie să îl faci, dar care îți va aduce foarte multe beneficii.

Bineînțeles, în alegerea genții perfecte, poți ține cont și de modă și preferințe personale. Există femei care iubesc cum arată și cum se simte o geantă din piele naturală și femei care nu pun prea mult accent pe materialul din care a fost fabricată o geantă, ci mai degrabă pe aspect, motiv pentru care aleg să cumpere mai multe genți din piele ecologică pentru mai multă diversitate.

Având toate aceste informații la îndemână, îți va fi mult mai ușor să iei o decizie. Ce contează mai mult pentru tine – rezistența și durabilitatea în timp, impactul asupra mediului înconjurător sau aspectul unei genți? Pe EvoStyle.ro vei găsi atât genți din piele naturală, cât și din piele ecologică, pentru toate gusturile și buzunarele. Alege geanta care ți se potrivește cel mai bine și bucură-te de ea!

Sus
Evo Style